С мероприятия в цялата страна БСП отбелязва 24 май - Деня

...
С мероприятия в цялата страна БСП отбелязва 24 май - Деня
Коментари Харесай

БСП отбелязва 24 май с множество инициативи в цялата страна

С мероприятия в цялата страна Българска социалистическа партия отбелязва 24 май - Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност. Социалистите взеха присъединяване в тържествата в десетки градове, измежду които Варна, Асеновград, Сливен, Русе и зарадваха децата и възрастните със лични начинания, насърчаващи четенето на български книги. 
Организационният секретар на Българска социалистическа партия Борислав Гуцанов, общински съветници от Българска социалистическа партия във Варна и социалисти се включиха в мащабното празнично шествие във Варна.  Манифестацията  притегли хиляди варненци и посетители на града, а в нея взеха присъединяване представители на 50 детски градини, 63 учебни заведения, 6 центъра за поддръжка за личностно развиване, 5 висши учебни заведения и блок на културните и научни институти.
По време на празничната стратегия над 600 възпитаници и студенти извършиха фолклорна комбинация, а в края на тържеството в небето полетяха цветни балони с буквите от българската писменост.
„ Честит празник на буквите! Честит ден на духа! Днес във Варна беше същински празник! Използвайте думите отговорно, от тях зависи всичко “, съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ Борислав Гуцанов  по време на тържественото отбелязване на 24 май във Варна.
По мотив днешния празник Младежкото обединяване на БСП-Асеновград  инициира акция за поощряване четенето на български книжки измежду подрастващите.  Младите социалисти от Асеновград зарадваха децата с десетки книжки с български приказки в комплект с достоверни книгоразделители, а самодейността получи позитивни мнения от родителите на децата и зарадва минувачите с усмивки и положително въодушевление във връзка празника.
" Днес се усещаме доста горди от приноса на България към международните литература и просвета. Думите са домът, в който живеем. Нека не позволяваме в него да се заселят незнанието и безкнижието. Поклон пред делото на светите братя Кирил и Методий! Честит празник на българските писменост, култура и просвета! ", споделиха от Младежкото обединяване на БСП-Асеновград.
Българска социалистическа партия – Сливен също се включи в честванията във връзка 24 май . Млади социалисти раздаваха книжки с приказки и стихотворения на децата, балони с писмеността, знаменца с лика на светите братя Кирил и Методий.
На празника в Сливен участваха и Иван Хитов, Соня Келеведжиева, Красимира Иванова и други сегашни и някогашни учители, както и общинските съветници от сливенската организация Стефка Шевкенова и Стефан Щилиянов.
Социалистите в Русе  също се включиха в тържествата по случай Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност в града.
Заедно с честването на 24 май в страната, БСП продължава да събира подписи за осъществяване на референдум  срещу навлизането на джендър идеологията в учебните заведения в цялата страна.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР